Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ....





Αυτοεκτίμηση είναι η ικανότητα των ατόμων να χειρίζονται τις προκλήσεις της ζωής και να αισθάνονται άξια για την ευτυχία. Η αυτοεκτίμηση ενδυναμώνει όλες τις πλευρές της ζωής, αφού δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν αυξημένη προσωπική παραγωγικότητα και ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις.
Παρακάτω παρουσιάζεται μία ενδεικτική δραστηριότητα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης:

Το πουγκί με τις εκπλήξεις 

Μαθησιακή Επιδίωξη: Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητά τους και να αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Εξέλιξη Δραστηριότητας: Σε συνεργασία με τους γονείς συγκεντρώνουμε από μία φωτογραφία των παιδιών. Τις βάζουμε σε ένα πουγκί και το παιχνίδι ξεκινά. Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο και με το ξεκίνημα της μουσικής το πουγκί πηγαίνει από το ένα παιδί στο άλλο. Στην παύση της μουσικής, το παιδί που το έχει στα χέρια του το ανοίγει και βγάζει μια φωτογραφία στην τύχη. Η φωτογραφία κρεμιέται στο ταμπλό και το παιδί καλείται να πει τι αγαπά πιο πολύ στο συγκεκριμένο συμμαθητή του. Όσο λέγονται γράφονται δίπλα στη φωτογραφία του παιδιού και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να αδειάσει το πουγκί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου