Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Η διατήρηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα» Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, ‘Ωρες: 14.00 – 18.30 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας “Asklepios” με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εuropean Health Management AssociationEHMA διοργανώνει μια Ημερίδα Υποστήριξης με τίτλο «Η διατήρηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα» με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων ψυχικής υγείας, προκειμένου να διασωθεί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που επιτελείται στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ημερίδα διοργανώνεται με τη συμμετοχή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) και του Δικτύου Φορέων για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση «Αργώ».
 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2012, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα,  ‘Ωρες: 14:00 μ.μ. – 18:30 μ.μ.).
 
Ο βασικός θεματικός άξονας της Ημερίδας είναι η απειλή της κατάρρευσης του Τομέα της Ψυχικής Υγείας και της ακύρωσης των επιτευγμάτων της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και που έχει οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές στις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Ψυχική Υγεία (περίπου 50%). Υπό αυτό το πρίσμα, επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στα θέματα ψυχικής υγείας. Στόχος είναι να διασφαλισθεί ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα όπου διαμένουν, όπως προβλέπει το σχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που υλοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια.
 
Στο Σεμινάριο θα παραβρεθούν εκπρόσωποι φορέων Ψυχικής Υγείας από την Αγγλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου  Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ», ενώ αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το Σεμινάριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην Yπουργός Yγείας της Ολλανδίας κ. Αb Κlink.  
 
Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από έμπειρους επιστήμονες του χώρου της Ψυχικής Υγείας που θα παρουσιάσουν τα προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας στο πλαίσιο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Στο δεύτερο μέρος, θα υπάρξει χρόνος για ανοιχτή συζήτηση και η Ημερίδα θα κλείσει με τη σύνοψη των βασικών συμπερασμάτων.
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
 
Παρακαλούμε θερμά ενημερώστε τους συνεργάτες σας προωθώντας αυτήν την ενημέρωση.
 
 
 
Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής
& Ψυχικής Υγείας
Μελετίου Πηγά 22
Αθήνα Τ.Κ. 116 36
Τηλ. 210 92 21 739 / 210 92 27 611
Φαξ. 210 92 31 210
www.ekpse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου