Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή με θέμα: "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Από την Θεωρία στην Πράξη"

Ο Σύλλογος "Το Μέλλον" διοργανώνει την 5η Διεκπαιδευτική Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή με θέμα: "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Από την Θεωρία στην Πράξη". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο) - Είσοδος Ελεύθερη.
Λογότυπο.
Κλικ για μεγέθυνση του προγράμματος
Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα με την επωνυμία "Μέλλον" εί­ναι μη κερδοσκοπι­κός Ορ­γανισμός, που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που παρου­σιάζουν κάποιο σπάνιο μονογονιδιακό σύνδρομο, όπως Prader Willi, Angelman, Εύθραυστο Χ, Di George, υπερωιο­-καρδιο-προσωπικό, Wagr, Noonan, Rett, Smith, Sotos, Kabuki, Williams, Beckwith - Wiedemann, Cornelia de Lange, Silver - Russell, Seckel, Lowe, Pierre - Robin κ.ά., άτομα που παρουσιάζουν κάποια χρωμοσωμική ανωμα­λία , μικρο­ελλείμματα ή μι­κροδιπλασιασμούς, όπως σύνδρομο Down ή Τρισω­μία 21, Edwards ή Τρισωμία 18, Patau ή Τρισωμία 13, Τρισωμία 8, έλλειμμα στα βραχέα σκέλη του χρωμοσώματος 4, Cat-Eye, Turner, Klinefelter, σύνδρομο Κλάμματος Γαλής κ.ά..
Υπηρεσίες – Δράσεις
  • Κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των γονέων και των παιδιών που πάσχουν από συγγε­νείς ανωμαλίες με ή χωρίς ψυχοκινητική καθυστέρηση.
  • Σωστή ενημέρωση των οικογενειών με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστη­μόνων.
  • Συμπαράσταση για βελτίωση της ειδικής αντιμετώπισης που χρήζουν τα άτομα με γενετικά προβλήματα.
  • Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου, με σκοπό να συνδράμει τα άτομα με γενετικά προβλήματα και τις οικογένειές τους και να αποτελέσει κόμβο για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωσή τους.
Επικοινωνία
Μακρυνίτσας 16
115 22 Αμπελόκηποι ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2106420821
Fax: 2107795553
E-mail: info@tomellon.com.gr
Ιστοσελίδα: www.tomellon.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου